Petra met Nonono

Print

Of je nou met pen of penseel, een boek of een schilderij maakt; het is niet anders dan observeren..toen mijn pa dat tegen me zei - dacht ik ja hoor ouwe. Daar heb ik het geduld niet voor. Hij tekende Pipo voordat hij over hem ging.schrijven.

Hij zei dat je op die manier je fantasie tot leven kon wekken. Hij een clown, ik wilde een paard. Dus die tekende ik, en daarna schreef ik er een verhaal bij.

Mijn eerste boek. Ik was acht. Het paard gooide mij er af en rende weg. En nadat hij wegrende, tekende ik hem terug bij mij. Zo is schilderen na vijftig jaar nog steeds voor mij: ik hou iets vast wat ik anders kwijt zou zijn : beelden van vroeger, niet zoals ze in werkelijkheid zijn, maar zoals ik me ze herinner. Verf haal je uit een oogopslag, kleur uit een droom. Het mooiste is, dat je beter gaat kijken naar alles om je heen in het dagelijkse leven, en schoonheid ziet waar je vroeger aan voorbij liep. Ik moet nog heel veel leren; maar ook daar op verheug ik mij, want de reis is net als het leven: als je het kan dan is het over.Je kan beter nooit klaar zijn.